Stadslandbouw meets gezond eten en duurzame proeftuin.

In Amsterdam Noord, net boven de Sixhaven ligt een tijdelijke tuin, aan de sluis, bovenop de metrobuis van de Noordzuidlijn. Hier kweken wij soepgroenten en kruiden voor buurtsoep, van zaadje tot soep in je bord. Uitgangspunt zijn de favoriete soeprecepten van mensen uit de buurt. Daarvoor telen we soepgroenten-en kruiden in de tuin. In de buurten rondom Buurthaven wonen mensen uit allerlei windstreken en van allerlei pluimage. Daardoor hebben we een interessante mix van soeprecepten kunnen ophalen.

Wandelen door de soeptuin mag elke dag, dan kan je zelf zien hoe groente en kruiden groeien en wat er allemaal in de soep gaat.

Soep uit Noord is óók een proeftuin. Waar de tuinders kijken of ze het onmogelijke toch mogelijk kunnen maken: op schrale bouwgrond in één jaar tijd een tuin inrichten en voor zoveel mogelijk mensen soepgroente opkweken. Geboren uit een verlangen om met eigen handen mee te werken aan een betere wereld, een betere toekomst en beter eten op ons bord. Plantaardiger en zonder chemische toevoegingen zoals pesticiden of kunstmest. Regeneratieve landbouw en dat in de stad.

Daar bloggen, instagrammen en facebooken wij over onder de naam ‘Soep uit Noord’

De gemeente heeft een steentje (of eigenlijk: grondje) bijgedragen door de grond, de hekjes, het water en de kruiwagens beschikbaar te stellen. We zijn onderdeel van een groter tijdelijk geheel: de Buurthaven, op hetzelfde terrein. In 2020 gaat het gebeuren, daarna houdt het weer op.

Je kan kijken, eten of de handen uit de mouwen steken