In 2020 tuinden en aten we een jaar lang met de seizoenen. Uit de omliggende buurten hebben we 12 soeprecepten opgehaald. We hebben goed gekeken of we die groentes en kruiden ook echt kunnen telen, soms de soep iets aangepast en die groenten en kruiden hebben we gezaaid, geplant, geoogst en onze soep-eters hebben er soep van gekookt.

Er is geen kas, dus eten uit de tuin begon pas in mei, met soep van de eerste frisse spinazieblaadjes en kleine bosuitjes. In oktober oogsten we de laatste prei en pompoenen en wordt de tuin weer opgedoekt. Wat blijft zijn de twaalf seizoensrecepten, waarmee iedereen de soepen zelf kan maken en zo ook in 2021 het seizoen kan volgen

De twaalf soepen zijn:

Mei:Kruidige spinaziesoep van de moeder van Vellah – kookfilmpje

Juni: Doperwtensoep-muntsoep van Vellah zelf

Juni: Wildeplantensoep met rucola en engelwortel van de onkruideniers

Juli: Zomerse koude bietensoep van Marta – kookfilmpje

Juli: Courgette mosterdsoep van Michel

Juli/Augustus: Pittige Sri Lanka soep van Rahtour

Augustus: Gemiste Sail Soep van Sanne van van Harte

Augustus: Ribollita van Mick van Il Pecorino

September: Schermbloemigensoep uit het favoriete kookboek van Lot

September: Tomaten ei soep van de opa van Eva

September: Oranje pompoensoep van Drew

Oktober: Franse prei-aardappelsoep van Nancy met een paars aardappeltje erin

Waarom soep? Samen soep eten doen alle mensen , waar ze ook vandaan komen en hoe veel of weinig geld ze ook hebben. Soep kan je maken van groente en kruiden uit de tuin. ook van de groente die er niet 100% gaaf uitziet, in de soep gaat het om de smaak.