Buurman en Buurvrouw zijn de ‘urban farmers’ die de soeptuin hebben opgezet.

Ze weten veel van groente en kruiden telen, het zijn professionals op dit gebied. Ze wonen zelf naast de tuin, aan de Buiksloterweg, buren van elkaar èn van de tuin. Allebei willen ze graag een tuin of park op deze plek, óók na dit tijdelijke jaar. Ze delen bovendien een passie voor goed en gezond voedsel, geteeld zonder kunstmest of bestrijdingsmiddelen, dichtbij de mensen die het op gaan eten. Ze willen samen méér ervaring opdoen in Urban Farming en toen zich de kans voordeed vlak voor de deur begonnen ze aan dit avontuur. Hun inkomsten zijn – net als die van elke tuinder of boer – afhankelijk van de verkoop en activiteiten op de tuin, dus er is ze veel aan gelegen om er een succes van te maken.

Michel Olden (1969) Michel was in een vorig leven reclame-en modefotograaf met van kleins af aan veel interesse in tuinieren. De eerste stappen op dit gebied zette hij aan de hand van z’n opa die een flinke moestuin had en waar hij graag was en hielp. Dat werd later naar een hoger plan getild door een eigen grote achtertuin in Amsterdam en het glastuinbouwbedrijf van zijn schoonvader. In 2017 hakte hij de knoop door om van zijn hobby z’n beroep te gaan maken en begon aan de opleiding bio-dynamische landbouw aan de Warmonderhof in Dronten. Favoriete soep: Courgette-mosterd soep.

Nancy Wiltink (1961):Nancy werkte eerder als cultureel marketeer, storyteller en docent en is sinds 1995 cultureel ondernemer, gevestigd aan de Willemsluis en op allerlei terrein actief in de buurt. Haar bedrijf heet sinds jaar en dag ‘Tuin aan Zee’, in haar eigen tuin organiseerde ze tien jaar lang ’s zomers ‘De Verhalentuin’. Het ‘Tijdelijk Kerstbomenbos’ (sinds 2017) aan de Sixhavenweg is haar initiatief. Tuinieren zit haar in het bloed, het is bijna gek dat ze pas in 2017 de part-time opleiding Stadslandbouw aan de Warmonderhof ontdekte.  Haar favoriete soep: Franse prei-aardappelsoep.